PMT IN DE GROEP

PMT IN DE GROEP

Bewegingszin biedt themagerichte groepen aan:

“PMT-training weerbaarheid”

“Spelen met emoties”

en “van faalangst naar vertrouwen”.

Alle trainingen hebben een PMT werkwijze, dat wil zeggen dat er in de ervaring wordt geleerd. Er worden actieve en rustige oefeningen aangeboden. Niet alleen praten, maar vooral ook doen en ervaren.

De trainingen worden in kleine groepen aangeboden. In de groep zit je bij kinderen met dezelfde leervraag en van gelijke leeftijd. Uit praktijk blijkt dat kinderen situaties waar een ander kind mee stoeit herkennen, je bent dus niet de enige die dit lastig vindt. Ze kunnen elkaar positief bekrachtigen en van elkaar leren. Doordat het kleine groepen zijn, is het  mogelijk om even extra stilstaan bij wat er gebeurt, voordat je verder gaat naar de volgende oefening. Er is ruimte voor individuele aandacht.

Een belangrijk verschil tussen de training en therapie is dat er tijdens het aanbieden van de training minder contact is met ouders. De groepen hebben een inzichtgevend karakter en er worden nieuwe vaardigheden aangeleerd.  Als de aard van het probleem toch wat complexer is, kan het zijn dat er individuele therapie wordt aangeraden. Bij individuele therapie is er nog meer verdieping mogelijk om tot de kern van het probleem te komen. En zullen de ouders actief worden betrokken om ondersteunend aanwezig te zijn, zodat het kind zijn ontwikkelingsstap kan maken.

Een groepstraject ziet er als volgt uit: eerst is er een kennismakingsgesprek met de ouders en het kind. Er wordt gezocht naar een match, zodat er een groep samengesteld kan worden met dezelfde leervraag. Dit “matchen” wordt heel zorgvuldig gedaan. Dat betekent dat er soms wat tijd overheen gaat voordat een match gevonden is. Soms kan een kind ook direct aansluiten. Dan volgt er twaalf weken training in de groep en tot slot is er een evaluatiegesprek met ouders.

Alle trainingen worden aangeboden na schooltijd. De locatie is de gymzaal van het Noorderlicht, Roerdompstraat 76 in Wijchen.

PMT-training weerbaarheid

 

Spelen met emoties

 

 

 

 

 

 

 

van faalangst naar vertrouwen

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie over wat je kunt leren bij deze training.

Vergoedingen

Het is de bedoeling om de trainingen voor iedereen toegankelijk te maken. Op dit moment zijn er verschillende mogelijkheden voor vergoeding. Neem contact op dan kijken we welke manier van vergoeding past bij jullie situatie.